Background
Sistemi za klimatizaciju na vozilima se u savremenom servisu pune mašinama za servis klima ili klima stanicama, kako ih ko zove.
Postoje tri glavne faze pri servisu klima uređaja.

Prva je faza recikliranja ili evakuacije gasa iz sistema.Nekada je bila uobicajena praksa da se stari gas ispušta u atmosferu.Danas pored toga sto smo daleko svesniji ekoloških problema koje je ta praksa proizvela,tako je i zakon postao rigorozan i na kraju treba uzeti i cenu gasa koji ispuštamo tj. bacamo.
Današnje servisne mašine mogu i moraju da gas izvuku iz vozila ,da ga očiste i posle ga ponovo koriste za punjenje vozila.

Druga faza je vakumiranje sistema koje ima dvojaku ulogu.
Prva uloga je da pripremi sistem tj. da ga vakumira kako bi mogli da ga lakše napunimo uljem,gasom i po potrebi UV bojom.
Drugi razlog je dehidratacija sistema, koja je važna kako bi imali sistem koji ce da radi dug vremenski period bez problema

Poslednja faza je samo punjenje sistema koje se uz pomoć mašina za servis klima, integrisanim vagama i vremenskim ventilima izvodi precizno kako bi omogućili najbolje performanse i dugovečnost sistema.

Pored ovih faza većina mašina današnjice imaju i među faze koje se pre svega ogledaju u testiranju zaptivenosti sistema i performansi sistema.

U našem prodajnom programu možete naći profesionalne mašine prilagođene svim potrebama za putnička i teretna vozila, autobuse, poljorivredne ili građevinske masine.
U našem asortimanu možete nabaviti klima stanice proizvođača Texa,Bosch i Robinair.